Kariera

Rudis premišljeno upravlja z zaposlenimi ter sistematično skrbi za njihovo strokovno usposabljanje, motiviranje in razvoj organizacijske klime. Med zaposlenimi jih ima kar dve tretjini univerzitetno visoko ali višjo izobrazbo, velika večina se nenehno tudi dodatno izobražuje.. V dolgoletni praksi je Rudis razvil svojstven način timskega dela, ki zagotavlja učinkovitost in prinaša odločilno prednost na trgu. Sistematično vzpodbujanje izobraževanja in redno merjenje delovne uspešnosti so tesno povezani z vizijo Rudisovega razvoja in dolgoročno zagotavljajo uresničevanje poslovnih ciljev.  

V Rudisu je cca 100 zaposlenih, to je ciljno število zaposlenih tudi za v prihodnje. Podjetje  izvaja aktivno štipendijsko politiko, mlade inženirje, ki se izkažejo kot dobri projektanti, tudi zaposlijo. Rudis teži predvsem k zaposlitvi  iz lokalnega okolja podjetja.

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Sprejmi piškotke Kaj so piškotki?