RUDIS podpisal pogodbo za ventilatorsko postajo NOP II v Premogovniku Velenje

Rudis pri izvedbi projekta sodeluje s priznanim proizvajalcem in dobaviteljem ventilatorjev TLT-Turbo GmbH, Nemčija

Nov sistem prezračevanja bo Premogovniku omogočal krajše zračilne poti, izpust izrabljenega zraka na lokaciji, oddaljeni od urbanih okolij ter vzdržen sistem zračenja do konca odkopavanja in tudi v času zapiranja jam.

V juniju je družba RUDIS z naročnikom Premogovnik Velenje podpisala pogodbo za izvedbo projekta Ventilatorska postaja NOP II. Ventilatorska postaja bo priključena na ustje jaška NOP II premera 9 m in bo sestavljena iz dveh centrifugalnih ventilatorjev razporejenih v vzporedni postavitvi. Vsak ventilator ima premer več kot 3 metre.

Izbrana tehnična rešitev ter aero-dinamična zasnova ventilatorjev zagotavlja najmanjše možne izgube tlaka in s tem največjo učinkovitost sistema in izkoristek ventilatorjev.

Rudisova pogodbena dela vključujejo projektiranje, dobavo in montažo ventilatorske postaje, šolanje uporabnikovega osebja in zagon.

Pogodbena dela bodo zaključena v juniju 2023.

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.
Sprejmi piškotke Zavrni piškotke Kaj so piškotki?