Sončna elektrarna BLATE proizvedla prve kilovatne ure električne energije

Elektrarna Blate ima 1,5 MW(p) nazivne moči in bo letno proizvedla 1.704 MWh električne energije, kar zadostuje za oskrbo približno 400 gospodinjstev

 

Prva električna energija iz SE BLATE je v omrežje stekla 7. julija 2022. 

 

Talna sončna elektrarne Blate stoji na bivšem dnevnem kopu Rudnika Trbovlje – Hrastnik nad Hrastnikom in je ena večjih sončnih elektrarn v Sloveniji. V elektrarno je vgrajeno 2.600 monokristalnih panelov nazivne moči 600 W in skupne površine 6.500 m2 ter 13 razsmernikov.

 

Proizvedena električna energija se v celoti oddaja v elektro distribucijsko omrežje Slovenije.

 

Sončna elektrarna Blate bo pomembno prispevala tudi k zmanjšanju onesnaževanja okolja, in sicer z zmanjšanjem izpustov CO2 za 835 ton.

 

 

www.eu-skladi.si

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi Trajnostna raba in proizvodnja energije ter pametna omrežja, prednostne naložbe Spodbujanje proizvodnje in distribucije energije, ki izvira iz obnovljivih virov, specifičnega cilja Povečanje deleža obnovljivih virov energije v končni rabi energije.

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.
Sprejmi piškotke Zavrni piškotke Kaj so piškotki?