Izdelava IP, PGD in PZI za energetski objekt – trigeneracijo v kompleksu ERA City, Makedonija.

Projekt je obsegal izdelavo projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja in projekta za izvedbo za energetski objekt poslovno trgovskega centra ERA City v Skopju. Energetski objekt je sestavljen iz treh plinskih kotlov skupne moči 13 MW, 8 hladilnih agregatov moči 17,9 MW in naprave SPTE moči 6.000 kW in 5.400 kW.  

V energetskem objektu so naprave in oprema za sočasno proizvodnjo toplotne in električne energije, plinski kotli za proizvodnjo toplotne energije ter hladilni agregati za pripravo hladne vode za hlajenje, in sicer tri kogeneracijske enote s plinskim motorjem, vsaka nazivne moči 2 MW in 1,8 MW, ki zagotavljajo skupaj 6 MW električne energije in 5,4 MW toplotne energije, dva plinska kotla, vsak nazivne moči 5 MW toplotne energije, skupno 10 MW, en plinski kotel nazivne moči 3 MW toplotne energije, trije absorpcijski hladilni agregati, vsak nazivne moči 1,25 MW hladu, skupno 3,75 MW, dva centrifugalna hladilna agregata, vsak nazivne moči 4 MW hladu, skupno 8 MW, trije vijačni hladilni agregati, vsak nazivne moči 2 MW hladu, skupno 6MW.  

Navedeni sistem trigeneracije, plinski kotli in hladilni agregati bodo pokrivali potrebe po toploti za ogrevanje in sanitarno vodo, proizvajali električno energijo za prodajo v elektroenergetski sistem in po potrebi tudi za oskrbo vseh porabnikov električne energije v kompleksu, pa tudi potrebe po hladu za hlajenje vseh objektov na lokaciji ERA City.

Naročnik:
ERA Velenje
Zgrajeno:
2009
Obseg del:

Izdelava projektne dokumentacije: idejni projekt IDP, projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja PGD, projekt za izvedbo PZI, vse v skladu z zakonodajo, veljavno v Republiki Makedoniji.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Sprejmi piškotke Kaj so piškotki?