Študija za zmanjšanje emisij žveplovih oksidov in prahu v REK “Bitola”

Izdelava študije obsega dve fazi, in sicer:  

  • Ocena tehnične, ekonomske in finančne upravičenosti znižanja SOx in prahu, z vključenim vplivom škodljivih substanc iz REK Bitola na osnovi primerjalne analize mokrega, pol-suhega in suhega postopka odžveplanja in znižanja prašnih delcev z uporabo elektrostatičnega, vrečastega ali kombiniranega filtra;
  • Študija upravičenosti za izbrano tehnologijo znižanja SOx in prahu, ki bo vključevala tudi dodatne tehnološke rešitve za znižanje emisij iz REK Bitola.

Po veljavnih EU normativih znašajo dovoljeni izpusti SOx do višine 200 mg/Nm3 (obstoječe termoelektrarne 400 mg/Nm3) in veljajo za vse članice. Ostale države so prav tako zavezane spoštovati te uredbe. Čeprav predstavljajo postrojenja za čiščenje škodljivih emisij v dimnih plinih strošek v smislu investicije kakor tudi obratovanja, so vsekakor potrebne za okoljsko sprejemljivost proizvodnje energije iz fosilnih goriv.

Naročnik:
AD Elektrani na Makedonija, Skopje, Republika Makedonija
Zgrajeno:
2016
Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Sprejmi piškotke Kaj so piškotki?